Alla inlägg under juli 2008

Av Cilla - 11 juli 2008 21:57

har vi varit idag. Först plockade Belle och jag en korg kantareller och när Håkan kom hem så packade vi baugetter och kaffe och drog till sjön för att fiska aborrar. Han har tjatat om hur gott det är med grillad borre i 12 jävla år och jag har fortfarande inte fått nån.. så nu var det hög tid. Belle och han gick ut på bryggan och drog upp fyra stycken på direkten. Tre var för små och fick dyka tillbaka men en,"mamma borren" fick sätta livet till och följa med hem till grillen. Red Lotta och när jag kom tillbaka var kvällsmaten färdig.Aborren var grillad, fläskfile, lövbit med ädelost och kantareller och sallad till det. Belle och jag slängde oss över den ynkliga fiskstackarn och lyckades väl få fram varsin liten flis att tugga på. Mmmm ben,och åter ben och sen lite mer ben.Fyyy

-Jag tror Meja och Björn tycker om aborre, de vill nog jättegärna smaka på den!

Katter SKA ju tycka om fisk har jag hört. Sagt och gjort de ropades in och sattes i tur och ordning framför tallriken med den delikata måltiden. De tittade ner i tallriken och sen drog de som en avlöning. Där får man för att man gör sig till!

Av Cilla - 10 juli 2008 22:57

Det var så varmt och fint väder idag så Belle och jag planerade bad och picnic på eftermiddan när pappsen slutade jobbet. Vi gjorde pastasallad med kassler och äpple, kokade kaffe och packade ner muffins. När klockan var 16.10 så åskade det och regnade så picnicen fick hållas på den snorhala (se föregående inlägg) altanen istället. Sen slutade det regna så då gick vi bort och verkade Tari och Jill och då kom solen igen. Varmt som attan så Belle och jag tog bilen och tog ett kvällsdopp i Lillsjön, härligt.


Trollungen somnade gott efter det så då tog Lotta och jag en kvällsridtur, det finns ingenting så avkopplande. Fyraåringen Lotta promenerar av gården som ingenting med åtta gapande vildhästar efter sig som galopperar som de skulle ha klippkort på Täby. Vi gick över 62 an och bort till sjön, tränade lite på volten, mötte fältharen och ett tran par som vrålade som tokiga, men hon bara går, jag får nästan tårar i ögonen för jag får aldrig en sån snäll och go häst igen. Avslutade med en lugn galopp och så är alla bekymmer bortblåsta för ett tag.

Av Cilla - 10 juli 2008 16:18

är ett medel som vi använder på våra hästar när de ska på tävling,det är ett silicon liknade preparat som gör hästarna löjligt blanka och fina. Man "halkar" nästan undan med händerna när man tar i kusarna och det är lätt att hålla dem rena. Alltså ett mycket bra medel... på hästar som sagt... I förrgår inhandlades en liter Show Sheen till det Nyströmska hemmet.Dels var det rea och dels ska Zanna tävlas i slutet av månaden så det var ju bra med det. Håkan hade använt flaskan och glömt ställa om den så den stod fortfarande på "spray", lägg till en rastlös treåring och en bulldogg och där har du den.. katastrofen.

Jag var i storrummet och städade i godan ro och då hörs plötsligt ett brak och sen springer bulldoggen förbi i 180,upp för trappen,in i sovrummet,upp i sängarna a la nybadad hund, flåsande rullar runt och lever fan. Jag går ut i köket och håller på att slå ihjäl mig. Snorhalt på de nytorkade golven,tur att jag är barfota annars hade svanskotan varit krossad nu. Kommer ut på altanen och där är om möjligt ännu halare. Ungen står där, skinande blank med sprayflaskan i näven och ser oskyldig ut. Bulldoggen kommer rusandes ner och hon är också alldeles blöt.... och blank, av just det, Show Sheen. Tar upp flaskan och läser på den, non toxic och så står det att  den inte påverkas av vatten eller liniment.Kanon, bara att sätta på sig ett par stumpor så kan vi åka skridskor på altanen hela veckan. Så det är utan överdrift som jag kan säga att jag har ett skinande blankt hem idag efter att ha städat!


Av Cilla - 9 juli 2008 15:11

Fortsätter på matlagningstemat. Belle bjöd på lunch i sin lekstuga idag, mos och köttbullar med lingonsylt ( läs äppelkart,hallonblad,pelargoner och en snigel). Som värsta mat-Tina med långklänning och högklackade skor stl 40, slängde hon ihop maten som jag och Nelly bulldogg sen blev serverade på gräsmattan.

Vill passa på att nämna att inga djur kom till skada i denna lek, snigeln släpptes lös senare och bulldogen blev utsläppt ur lekstugan lagom till lunchen serverades.

Av Cilla - 8 juli 2008 21:23

Håkan tog en kvällstur på Lotta i hagen. Man kan inte tro att de är nybörjare bägge två. Konstigt att fyraåringen är den bästa läromästaren utav alla kusar på den här gården, man blir såå stolt...

Av Cilla - 8 juli 2008 21:19

Halterträning med Zanna idag och hon är så vacker. Bara ett år och en sån pangbrud!

Av Cilla - 7 juli 2008 15:29

Idag kom Belle hem fån mormor. Hon hade tänkt stanna tills i augusti hade hon sagt men imorse så fick hon akut hemlängtan (det händer inte ofta) och ville hem till Åsen.Som tur var skulle mormor en tur till Färjestad så Belle fick hemkörning. Så nu var det bara att glömma de lugna dagarna och kavla upp ärmarna igen... Baka, mamma jag vill baka, säger Belle. Mmm,  säger jag i ett svagt ögonblick och sen är det bara att plocka fram grejerna.

Radar upp alla ingridienserna till chockladmuffins och börjar vispa. Belle tar upp margarinet och deklarerar (som bara en treåring kan) bestämt,

-Smör blir man tjock av,så det kan vi inte ha i.

-Va,vem har sagt det? säger jag.

-Du,mamma!

Svär åt mig själv ännu en gång, det går inte att öppna munnen utan att hon hör och suger åt sig ALLT som en svamp.

Muffinsen blev goda iallafall och Treo åt upp alla pappren efter dem så han var också nöjd ( och troligtvis förstoppad ikväll). Blommorna är faktisk de som Belle och jag sådde i våras.

Guuud vilken präktig mamma jag är!! Hahaaa



Av Cilla - 6 juli 2008 16:50

På mångas begäran. Här är bilden på cowboyen som var rullad i chockladsås och fjädrar nere på High Chaparall.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards