Alla inlägg den 10 september 2009

Av Cilla - 10 september 2009 21:03

Är du ifrån hagfors du? Jaaa,den frågan kan man väl kanske säga att jag får rätt ofta...För ja,det HÖRS när man är därifrån,helt klart. Det är en ganska ful dialekt tycker jag själv men jag kan ju liksom inte hjälpa det,det låter ju ännu konstigare om jag försöker prata på nått annat sätt. Hörde Limamål på tv igår (tydligen nån nästan bortglömd dialekt från dalarna) och både Håkan och jag förstod vartenda ord,väldigt likt våran dialekt.


Min vännina Madde och jag träffade hennes syster idag...hennes son hade kommit hem från skolan för nån dag sen och berättat att de hade fått en ny vikarie. Hon var inte från Sverige och inte från Norge hade han sagt och tydligen så var det svårt att förstå vad hon sa. Dagen efter hade C frågat fröken vilket land den nya vikarien kom ifrån...Mmm,jag antar att ni redan gissat det va? Just det Hagfors!


Vår dotter pratar också hagforsmål...yes sörru...Fick hem ett papper från dagis ang svininfluensan, att tvätta händerna,handsprit,undvika pussar och kramar osv. Jag var pedagogisk och satte mig självklart ner och pratade med Belle om detta. Hon kramas och pussas mycket med sina kompisar så jag försökte ju förklara så bra det bara går för en 5 åring att hon skulle tänka på att inte göra det. Dagen efter var det jag som hämtade på dagis....bara jag stack in huvet så såg jag hur Belles fröken försökte hålla sig för skratt...

-Har ni pratat om influensan hemma? säger hon och skrattar så hon kvider...

Hon berättar(fortfarande kvidande) att de har en citatbok på dagis,där de skriver upp roliga saker som barnen säger på dagarna. Isabelle ska tydligen få en egen bok nu....Ett av dagens citat:(Belle sätter sig ner med två år yngre W och tar ett allvarligt snack med henne eftersom W ville ha en kram av Belle)

-Va?? Sörru mener att du int ha hört talös om grissjukan du???

Efter att fröken sagt det till mig så kan hon inte få fram ett ord till...hon bara pyser över och vrider sig i soffan av skratt, högröd i ansiktet....jag tar min goa unge och går ut till bilen och skrattar ja mä.....Helvete va mycke roligt de där fröknarna ska få höra på en dag alltså.....

  


P.S Om det är nån som behöver översättning så är det bara att höra av sigTungan ute




Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards