Alla inlägg under maj 2008

Av Cilla - 11 maj 2008 22:36

Inga fölungar idag heller! Har försökt fylla på stona med gröngräs så det kanske skulle trycka ut de små men icke. De äter å stånkar och sen går de och lägger sig raklånga i halmen och sover.MYCKET irriterande och snart har jag inga komp-timmar kvar att ta ut...

Håkan provmjölkade Poca idag och fick sig en dusch rätt i ansiktet,han var inte så lycklig med det men stomjölk ska tydligen vara bra mot mycket sägs det..


Har släppt ut de andra kusarna på lite gröngräs så att de ska vänja magarna lite inför de stora hagarna och de är väldigt nöjda med det,mindre nöjda med att de var tvugna att svälja maskmedel till frukost.

Ridit lilla Lotta som var duktig som vanligt.


Bulldogen har jagat gräsklipparen i en timme och är grön upp till armbågarna och ligger nu utslagen i soffan och kommer sova gott inatt.


Av Cilla - 9 maj 2008 23:08

Idag har Håkan varit och tittat på hingst för ev framtida betäckning. 

Doc Peppys Leo som finns hos Staffan Nielsen. En mycket välstammad hingst som det finns mer att läsa om på   www.nielsenquarterhorses.com

Av Cilla - 8 maj 2008 22:35

I en veckas tid nu, runt niosnåret på kvällen så har vår gård invaderats av tillsynes (på ren värmländska) dretfulla, självmordsbenägna skalbaggar i hundratal.  De kommer i flockar med ett dovt surrande och vinglar runt överallt. De verkar ha varit i nån björk och hinkat jäst sav eller nåt och vara är på hemväg. Om man inte passar sig så flyger de rätt i skallen på en.

Andra kraschar rätt i plåttaket och rullar sen ner i stuprännorna, flera flög rätt in i brasan häromkvällen. Bulldogen och katten Meja har fullt upp med att käka upp dem så jag hoppas verkligen de inte är utrotningshotade...

De är ljusbruna och har två stora "vindrutetorkare" fram och en vass tagg därbak. Ska sätta mig och googla dem tror jag.


Sist jag googlade just skalbaggar var efter jag fått min fjärde fölunge Sienna faktiskt. Hon hade precis kommit ut och låg i halmen och torkade. Plötsligt hördes ett konstigt ljud och in i stallet flög en jättestilig(tyckte vi då iallafall) blänkande svart,STOR skalbagge och satte sig framför fölet.

Åhh va häftigt,vi tog  upp baggen som ju såg ut att vara väldigt exotisk och ovanlig,han hade säkert nåt fint latinskt namn som vi kan döpa fölet efter tyckte Nyström. Sagt och gjort,in till datorn och kolla upp den. Efter mycket letande fick vi inse den bittra sanningen. Det var en DYNGBAGGE, och inte ens på engelska så låter ju Superior Shitbeatle speciellt snyggt...

Av Cilla - 7 maj 2008 21:19

I morse när jag öppnade e-posten så hade jag fått mail från en tjej som köpt en av mina paintvalacker, Sid som är född -03. Jag blev såå glad. Han blev såld en andra gång och jag visste att han var norrut någonstans men hade inte haft nån kontakt. Skit läskigt eftersom jag pratade om honom igår och sa just att det va synd att jag inte visste vart han var!

Urlöjlig som jag är satt jag framför datorn och grina medans jag skickade iväg kort på honom från när han var unghäst till henne.


 Konstigt hur man kan fästa sig så vid djur, och vissa sätter sig i hjärtat värre än andra. Jag vet att det är helt fel att vara uppfödare när man känner så fruktansvärt mycket för vid sina hästar.  När jag ser min älskade lilla Lotta varje dag i hagen så blir jag alltid lite gladare och måste säga " mammas lilla sockertopp". Araben Pytte som jag tillbringat mina senaste 16 år tillsammans med kommer undan med MYCKET mer än de andra kusarna, Poca som är så klok och vacker osv..


Man vill ju helst av allt behålla alla avkommorna när man har varit med från början. Samtidigt vill man ju att de ska få rätt chanser och det är ju väldigt kul när de kommer till rätt hem och de nya ägarna är nöjda. Jag har alldeles för många hästar just nu det vet jag men när jag börjar tänka tanken om vem man skulle kunna sälja så.... nja vi får väl se. Helt klart är att nån av de två fölen vi får i år SKA säljas iallafall, om de kommer ut nån gång vill säga....

Av Cilla - 6 maj 2008 22:47

Belle och jag har varit på turne idag. Ända till hagfors,hela 7 mil hemifrån.Dels för att den lilla kattungen fick ett nytt hem( Belle grinade alla sju milen hem igen) och så levererade vi  lite hästmat och en westernsadel för provning hos en kompis. Måste sälja en av sadlarna för Lotta växt ur sin och måste ha en xxl.


 Verkade även två gamla kusar, arabstoet Azaleya som är 24 och så en welshponny Lilleman, som faktisk var 31..Bägge pigga och glada hästar, mycket fräschare än mig iallafall när jag var färdig med hovarna. Svettigt och inte världens bästa arbetsställning men man behöver ju inte springa på gymmet för att få träning när man håller på med hästar iallafall.


Maggie går här ute med svansen i vädret och kniper,ingen förändring på mjölken än och Poca går alltid över tre veckor så henne har jag inte ens börjat oroa mig för än.



Av Cilla - 5 maj 2008 22:35

Det är praktiskt att bo på landet ibland, alltid har nån granne några söta djur som ungarna kan få gulla med. Häromkring har vi shettisar,kalvar,höns,kaninungar och kattungar inom nån kilometer så det är bara att packa in Belle i bilen och så är den dagen räddad. Så slipper man åka till nån djurpark.


I dag fick vi med en liten mammalös kattunge med hem. Det sötaste man kan tänka sig,grå och långhårig liten gullis som sover i min tröja. Det blev ett jävla liv här hemma. Att nått så litet kunde röra upp så mycket. Belle som skulle vara extra mamma och inte skulle släppa kraken. Gubben som blev sur som ättika och muttrade hela kvällen. Bulldogen som blev så frustrerad över att inte få komma in och vara medelpunkten plockade ut alla skor på gräsmattan,bet hål på vattenslangen och snodde Belles My little pony som hämd.


Morsan ringde och undrade om jag visste nån som hade kattungar för hennes granne ville ha en så då sa jag:  JA!

Sen hämtade Lotta och tog en ridtur och funderade på att fortsätta riktigt långt...

Av Cilla - 4 maj 2008 21:30

Maggies mjölk har nu exakt samma konsistens och färg som flytande honung. När jag trycker ut det i handen så är det väldigt trögflytande.Hon håller sig inne i lösdriften mest hela dagen och ligger mycket och länge och myser i halmen. Bäckenbanden börjar  bli mera slappa och allt talar för att det bara handlar om dagar nu till vi får träffa den lilla.


Annars har helgen flutit på lugnt,ridit lite hästar,planterat lite i våra blomrabatter, (hundarna var inte riktigt nöjda tydligen så de har planterat om), grillat och krattat. Gräsmattan växer så otroligt och jag tror NÄSTAN att vi har shettis inom räckhåll. Jag ska bara skriva ihop ett kontrakt där min man blir friskriven från all hantering av hingstig, tokig,rymmningsbenägen, och troligtvis fångshettis ponny......

Av Cilla - 3 maj 2008 22:10

Zanna har tagit sin första dusch idag! Lite läskigt var det men till slut så var hon ren och fin.Vi skyndade oss att ta fram kameran för att föreviga henne när hon var klar för den lortgrisen är ju aldrig ren längre än hon behöver. Och mycket riktigt Håkan hann precis släppa lös henne så såg hon ut som skräphögen i Fragglarna igen.Eländiga unge!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards